Bram's Culinaria

Heerlijkheid en Kwaliteit, in en uit de keuken.

Gazpacho Andaluz 31/08/2010

Filed under: Gerecht,Spanje,Voorgerecht — Culinario Bram @ 22:06
Tags: , , ,

Nodig

  • 1 komkommer, in stukken
  • 1 pot gegrilde paprika (ca. 300 g)
  • 250 g cherrytomaatjes (aan de tak)
  • 2 bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 liter tomaten-groentesap
  • 100 g feta (verbrokkeld)
  • 75 g croutons
  • 2 el olijfolie 

 

 

Doen

  • Pureer de komkommer, de paprika, met de helft van de tomaten-groentesap (staafmixer)
  • Voeg de rest van het sap toe
  • Verwijder de takjes en kroontjes van de tomaten (houd er enkele achter ter garnering) en bestrijk ze met olie
  • Verhit een grilpan en gril de tomaatjes 2 tot 3 minuten
  • Roer de olijfolie door het groentemengsel en breng het op smaak met zout en versgemalen peper
  • Verdeel het groentemengsel over 4 glazen of soepborden en leg in elk glas enkele tomaatjes
  • Strooi de feta, croutons, en bosui erover. 

 

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s